Juniorer

Ängsö Golfklubb har under åren blivit känd som en golfklubb där alla är välkomna! Vi har bedrivit en stor ungdomsverksamhet under många år med lärarledda och kunskapsanpassade träningar, ledda av vår PRO Fatah Guedra.

Vi har barn och ungdomar mellan 4-21 år som regelbundet träffas för träning och tävling. De yngre barnens träning varvas med roliga lekar, och de har fantastiskt roligt tillsammans.

På sommaren anordnas även Ängsö Golfklubbs populära sommarläger!

Ängsö Golfklubb- en golfklubb där alla är välkomna

Golfkul

Till Golfkul är alla barn mellan ca 4-8 år välkomna. Här är målet att upptäcka golfen och att pröva på under leksamma former. I Golfkul finns två nivåer, orange och rött kort, Korten kan jämställas med ”diplom” och delas ut i samband med säsongsavslutningen.

Man får gärna vara med i Golfkul flera säsonger och när man känner att man vill gå vidare är det dags för Gul Grupp (från ca 8 års ålder). OBS! Deltagande i Golfkul förutsätter föräldramedverkan


Gul grupp

Gul grupp är för barn från ca 8 års ålder, åldern skall ses som ett riktmärke, det är “golfmognad” som är styrande när det är dags att gå vidare till Gul Grupp – samråd med ledare och Fatah. I Gul grupp är man välkommen att vara med i flera säsonger, det beror på vad man vill med sin golf under säsongen. Vi har tidigare delat upp denna grupp i 2 – 3 grupper, lite beroende på hur långt man kommit med sin golf och också beroende på var man har sina kompisar.

I samband med att vi startar upp säsongens träningstillfällen erbjuder Fatah en kurs som leder till gult kort redan i början av säsongen till ett reducerat pris jämfört med ordinarie nybörjarkurs. För de barn som varit med i Golfkul, blå grupp eller Gul grupp och som vill satsa på att komma ut och spela på stora banan under säsongen är detta ett bra alternativ. Om du är intresserad så prata med Fatah så snart vi startar.


Grön grupp

I grön grupp ska alla barn ges möjlighet att uppleva spelets glädje i både träning och tävling. Kamratskap, prestationer och utveckling utifrån egna förutsättningar. Här börjar barnen att tävla i Västmanlandsserien samt i olika klubbtävlingar, se tävlingsprogram.

Vit grupp

Från ca 14 år och hcp 36. I denna grupp jobbar vi vidare på att ytterligare utveckla golfspelet, golfvett och golfregler. Dels sker detta genom att utveckla tekniken men också genom att delta i tävlingar på olika nivåer. Att uppleva golfprestationer och lära sig ta eget ansvar i olika situationer är en naturlig del i utvecklingen.


Tjejgrupp

Till Tjejgruppen är alla “junior”-tjejer som har golfkunskaper motsvarande Gult Kort välkomna. Vi har samma mål som för Grön grupp. Att utveckla oss i golfen och träffa tjejkompisarna är våra huvudmål. Vi är med i Poängjakten och i Skandia Cup klubbkval. För oss som vill är det också kul att tävla för Ängsö färgerna i Västmanlandsserien.


Utvecklingsgrupp

Uttagning för Utvecklingsgruppen sker i samråd med Fatah. I dagsläget har de ungdomar som ingår i gruppen ca hcp 10 och lägre. Målet är att utveckla och förbättra golfspelet inkl teknik, golfregler och spelstrategi. Ungdomarna tränar disciplinerat och utvecklas genom deltagande i många tävlingar både på hemma- och bortaplan.

Gruppen representerar Ängsö GK i Västmanlandsserien och deltar i Skandia Tour (distrikt/region/riks). Klubbtävlingar, se tävlingsprogram. Långsiktigt mål är att dessa ungdomar skall slussas in i klubbens elit representationslag.


Varmt välkomna önskar Fatah Guedra och juniorkommittén!