Utvecklingsgrupp

Uttagning för Utvecklingsgruppen sker i samråd med Fatah. I dagsläget har de ungdomar som ingår i gruppen ca hcp 10 och lägre.

Mål
Målet är att utveckla och förbättra golfspelet inkl teknik, golfregler och spelstrategi.
Ungdomarna tränar disciplinerat och utvecklas genom deltagande i många tävlingar både på hemma- och bortaplan.

Gruppen representerar Ängsö GK i Västmanlandsserien och deltar i Skandia Tour (distrikt/region/riks). Klubbtävlingar, se tävlingsprogram

Att uppleva golfprestationer, golfens skyldigheter och rättigheter och ta eget ansvar i olika situationer.

Långsiktigt mål är att dessa ungdomar skall slussas in i klubbens elit representationslag.

Träningsaktiviteter
– med en utbildad tränare vidareutveckla olika golfslag (fade, draw, slice, hook, lobb, backspin, slag i motvind och medvind, svåra lägen, bunkerslag, utslag, pitch, chip, långa järn, korta järn, puttning.
– mental träning
– fortsatt utbildning, förståelse för och tillämpning av golfregler
– vidareutveckla umgänget i gruppen
– vara en förebild för våra yngre juniorer
– prestera olika slag på banan
– delta några gånger i poängjakten på måndagar, som spelare och fadder
– delta i julijakten och avslutningstävling
– delta i ungdomsjakten
– representera Ängsö GK på bästa sätt.