Tjej grupp

Till Tjejgruppen är alla ”junior”-tjejer som har golfkunskaper motsvarande Gult Kort välkomna. Vi har samma mål som för Grön grupp.
Att utveckla oss i golfen och träffa tjejkompisarna är våra huvudmål.
Vi är med i Poängjakten och i Skandia Cup klubbkval. För oss som vill är det också kul att tävla för Ängsö färgerna i Västmanlandsserien.

Mål för Tjejgruppen
Att alla barn ska ges möjlighet att uppleva spelets glädje i både träning och tävling.
Kamratskap, prestationer och utveckling utifrån egna förutsättningar.

Här börjar barnen att tävla i Västmanlandsserien för tjejer samt i olika klubbtävlingar, se tävlingsprogram.

Utbildning för Tjejgruppen
– Med en utbildad tränare vidareutveckla olika golfslag (bunkerslag, utslag, pitch, chip, långa järn, korta järn och puttning
– fortsatt utbildning i golfregler, alla ska kunna de tio viktigaste reglerna
– vidareutveckla umgänget i gruppen
– öka förståelsen för regler
– prestera olika slag på banan
– delta i poängjakten på måndagar på stora banan
– spela banan från gulsvart tee i sällskap med en etablerad juniorfadder
– delta i julijakten och avslutningstävling

Vägen till grönt kort och vidare till vit grupp
Har eleven presterat mer än 18 poäng på nio hål från gulsvart tee, skall eleven flytta till grön-vit tee och spela banans par med Hcp 36 utan slope.
Har eleven presterat 18 poäng eller mer på nio hål från grön-vit tee, flyttar eleven till röd tee och spelar banan med hcp 36 enligt slopesystemet.
Har man presterat 18 poäng eller mer på nio hål från röd tee, måste man göra ett skriftligt eller muntligt prov.

Har man sänkt sitt hcp till 29 flyttar man till vit grupp.

OBS! Från och med Tjejgruppen ska du ha fullvärdigt juniormedlemskap, dvs ett medlemskap som berättigar dig till spel på stora banan.