Gul grupp

Gul grupp är för barn från ca 8 års ålder, åldern skall ses som ett riktmärke, det är ”golfmognad” som är styrande när det är dags att gå vidare till Gul Grupp – samråd med ledare och Fatah. I Gul grupp är man välkommen att vara med i flera säsonger, det beror på vad man vill med sin golf under säsongen.

Vi har tidigare delat upp denna grupp i 2 – 3 grupper, lite beroende på hur långt man kommit med sin golf och också beroende på var man har sina kompisar.

I samband med att vi startar upp säsongens träningstillfällen erbjuder Fatah en kurs som leder till gult kort redan i början av säsongen till ett reducerat pris jämfört med ordinarie nybörjarkurs. För de barn som varit med i Golfkul, blå grupp eller Gul grupp och som vill satsa på att komma ut och spela på stora banan under säsongen är detta ett bra alternativ. Om du är intresserad så prata med Fatah så snart vi startar.

Mål för Gul grupp
Att få förståelse för golfens alla ingredienser, komplexitet och positiva värden som en helhet.

Utbildning för gult kort
– träna med utbildad tränare olika typer av slag (chip, pitch, träklubbor, järnklubbor, puttning)
– kunna ta sig runt korthålsbanan på ett fokuserat och säkert sätt
– förstå effektivt spel
– spela kontinuerligt på korthålsbanan
– öka förståelsen för regler och golfvett
– Golfvett, introducera begreppen hänsyn, banvård, speltempo
– Utbildning i de viktigaste golfreglerna – ”De 10 viktigaste”

I gul grupp förbereds barnen för den gröna gruppen och att spela på den stora banan och tävla i poängjakten och julijakten som nästa steg året efter.

Bedömning/test för Gult kort
– Teoriprov: (skriftligt alternativt muntligt prov)
Golfvett, säkerhet, hänsyn, banvård, speltempo
Regler, ”de 10 viktigaste”