Grön grupp

I grön grupp ska alla barn ges möjlighet att uppleva spelets glädje i både träning och tävling.
Kamratskap, prestationer och utveckling utifrån egna förutsättningar.

Här börjar barnen att tävla i Västmanlandsserien samt i olika klubbtävlingar, se tävlingsprogram.

Utbildning för grön grupp
– Med en utbildad tränare vidareutveckla olika golfslag (bunkerslag,utslag, pitch, chip, långa järn, korta järn och puttning
– fortsatt utbildning i golfregler, alla ska kunna de tio viktigaste reglerna
– vidareutveckla umgänget i gruppen
– öka förståelsen för regler
– prestera olika slag på banan
– delta i poängjakten på måndagar på stora banan
– spela banan från gulsvart tee i sällskap med en etablerad juniorfadder
– delta i julijakten och avslutningstävling

Vägen till Grönt kort och vidare till Vit grupp
Har eleven presterat mer än 18 poäng på nio hål från gulsvart tee, skall eleven flytta till grön-vit tee och spela banans par med Hcp 36 utan slope.
Har eleven presterat 18 poäng eller mer på nio hål från grön-vit tee, flyttar eleven till röd tee och spelar banan med hcp 36 enligt slopesystemet.
Har eleven presterat 18 poäng eller mer på nio hål från röd tee, så flyttar eleven till gul tee. (Detta gäller ej för tjejer, de stannar på röd tee)
Har eleven presterat 18 poäng eller mer på nio hål från gul tee, måste men göra ett skriftligt eller muntligt prov. Samma sak gäller för tjejerna som då måste få 18 poäng eller mer från röd tee.

Har man sänkt sitt hcp till 29 flyttar man till vit grupp.

OBS! Från och med Grön grupp ska du ha fullvärdigt juniormedlemskap, dvs ett medlemskap som berättigar dig till spel på stora banan.