Nyheter Juniorer

2018-02-05

Golfträningen har börjat. Trettondagsafton tillbringades i Irstahallen. Vi ser fram emot ett härligt 2018.

2017-08-14
Rafflande Junior-KM på Ängsö. I täten i pojkklassen så var det jämnt efter första dagen. Erik Jansson, Jonathan Toftebrant och Elias Guedra lika med 74 slag. Amanda Hamrin hade en ledning med 77 slag före Ronja Kullinger på 81 slag. Efter 27 spelade hål så hade Jonathan med 33 slag ut en ledning med fem slag och Ronja hade knaprat in och Amanda ledde då med två slag.
Efter ett rafflande spel då Erik smällde i ett helt gäng puttar och gick sex under sista 9 så vann han till slut killklassen. I tjejklassen så stod det och vägde men till slut vann Amanda Hamrin Junior-KM för tjejer.

1:a Erik Jansson
2:a Jonathan Toftebrant
3:a Elias Guedra

1:a Amanda Hamrin
2:a Ronja Kullinger
3:a Siri Jansson

2017-08-27
Rapport från helgens tävlingar. Elias och Siri har varit iväg och tävlat i Sverigefinal i Skandia Cup. Efter första dagen var de inte riktigt nöjda utan kände att det fanns mer att ge. Sista dagen så spelade båda bra, Siri 77 slag och Elias 74 slag och de avancerade då båda till en sjätteplats. Strålande jobbat av dem båda i ett tufft startfält. På Ängsö så har KM spelats. Vann gjorde junioren Erik Jansson före Christer Jakobsson och Johan Magnusson. I damklassen så vann juniorerna Amanda Hamrin före Ronja Kullinger och Isabelle Björkström.

Även övriga juniorer har varit i Fagersta och tävlat i sista omgången av Västmanlandsserien. Joel Sergel vann på fina 69 slag i pojkklassen och Ängsö tog hem slutsegern på både tjej och killsidan.

Strålande jobbat av er alla.

Internationell seger!
Såja! Vinst i American Junior 2016. Tuffa flaggplaceringar sista dagen.
Adam avslutade med 69 slag, bästa score under turneringen. Skönt avslut på golfsäsongen, Nu ser vi fram emot 2017.

Fatah Guedras foto.

Grattis till Ängsöjuniorernas prestation- och stimulanspris 2016.
På bilden från vänster: Ebba Johansson, Elias Guedra, Emil Hamrin och Adam Guedra

Skandia Riks Tour

Vilken helg. Ängsö har arrangerat Skandia Riks. Bara lovord från spelare och vilket engagemang från klubbens medlemmar. 40 arbetsvilliga medlemmar ställde upp som funktionärer och gjorde tävlingen till den succé den blev. Banarbetarna hade gjort ett fantastiskt jobb och visade upp Ängsö från sin bästa sida.

Fin golf visades upp och efter 36 hål på lördagen så hade vi två Ängsöspelare med i topp på killsidan. Adam Guedra och Tim Jakobsson gick på söndagen ut i ledarboll. I ledarboll gick även Felix Alnefelt från Stockholms GK. Jag räknar honom dock som ”halv” Ängsöspelare eftersom han fostrats i vår fina ungdomsverksamhet och även representerat Ängsö i juniorernas Västmanlandsserie.

På tjejsidan så var det Hanna Åhlander som gick i ledarboll, tillsammans med Sara Eriksson och Wilma Olsson.

Söndagen bjöd på rafflande dramatik. Tim Jakobsson spelade mycket fin golf båda dagarna men höll inte riktigt hela vägen till topp 3. Tim slutade på en mycket fin sjätteplats och det ser bra ut inför nästa helgs Skandia Cup Sverigefinal. Tim var tätt följd av Erik Jansson som kom sjua. Även han spelar Riksfinal nästa helg. Vi önskar dem lycka till. Elias Guedra kom på en fin 14 plats. Två hål spökade för honom och vi hoppas att allt sitter nästa helg på Skandia Cup finalen.

Adam ledde hela vägen men det var inte avgjort förrän på 18 hålet. Till slut blev det vinst med ett slag över Felix. Totalt 1 över par på tre varv.

På tjejsidan så vann Hanna Åhlander före Sofia Maxén och Sofia Eriksson.

För våra andra juniorer så var det en lärorik helg. Amanda Hamrin avslutade med 77 slag och avancerade till en strålande sjundeplats. Övriga juniorer har kämpat väl och vi ser fram emot kommande tävlingar.

Fatah Guedras foto.

Västmanlands unga golfelit är bäst!
Västmanlands elitjuniorer tog totalseger i fyralänskampen – och fick med sig den prestigefyllda pokalen hem igen.
Läs mer här: http://vlt.se/sport/ungsport/1.3209897-vastmanlands-unga-golfelit-ar-bast

Erik Jansson red

Erik Jansson från Ängsö GK är Sveriges bästa 15-åring på golf! Det står klart efter att Skandia Cup har avgjorts. Stort grattis Erik!

Årets junior KM för killar har avgjorts.
Vann gjorde Adam Guedra före Tim Jakobsson och Elias Guedra.
Stort grattis killar!

orresta red

Vilken succé för Ängsös juniorer i Skandia Cups gruppkval som spelades på Orresta!
Till Regionkvalet som går på Bryngfjordens GK nästa vecka kvalficerade sig hela nio spelare från Ängsö.

Pojkar 15 Erik Jansson, Tim Jacobsson
Flickor 16 Amanda Hamrin
Pojkar 14 Anton Sjödin
Flickor 14 Ronja Kullinger, Moa Hjelm
Pojkar 13 Elias Guedra, Kasper Sandgren
Flickor 13 Siri Jansson

Nu håller vi alla tummar vi kan inför regionkvalet. Vi hoppas på att många spelare tar sig till Riksfinal detta år.
Ängsö har fina resultat från föregående år och vi tror på fler framgångar i år.