INFORMATION OM CORONAVIRUSET OCH DESS PÅVERKAN

I dessa dagar med coronaviruset svepande över landet blir vi alla påverkade på ett eller annat sätt, så även Ängsö GK.

Vi följer händelseutvecklingen löpande och förhåller oss också till Riksidrottsförbundet (RF). RF har haft möten med alla specialidrottsförbund för att skapa samsyn inom idrotten hur vi ska förhålla oss till coronaviruset. Varje idrottsförbund ser över sina rekommendationer till föreningarna och Ni kan ta del av SGF:S rekommendationer här.

Vi försöker att i största utsträckning fortsätta våra aktiviteter på klubben med nedanstående begränsningar vilka kan ändras i takt med att nya riskbedömningar görs.

Risken finns dock att klubben utifrån nya direktiv eller sjukdom kan behöva ställa in träningar, aktiviteter och möten med kort varsel.

Vänligen gör ert yttersta för att följa nedanstående enkla önskemål:

Vid Bokningar

• Boka via nätet (ev. telefon)
  • Betala med Swish eller liknande
  • Följ råd och regler vid färd till och från banan

Vid klubbhuset

• Stanna utanför klubbhuset om möjligt – klubben tillåter ankomstregistrering via nätet (appen). Om ni kommer in i kansliet så gäller att en i taget kommer in
  • Var extra noga med hygienen vid eventuella toalettbesök – inomhus, ”Baja Major”, utedass
  • Köp matlåda om restaurangen erbjuder det – nyttja restaurangens uteservering och kiosker utomhus
  • Gå inte in alla på en gång till shopen, håll avståndet även inne i shopen

På banan

• Tvätta händerna ofta med tvål och vatten samt sprit
  • Hosta i armvecket
  • Använd inte bolltvättarna, inget vatten eller handduk finns utplacerade
  • För att upprätthålla den ”sociala distanseringen” kommer inga bänkar att placeras ut tills vidare
  • Inga krattor finns i bunkrarna, använd klubba och fot för att återställa
  • Ta inte i hand – inga ”high fives”
  • Håll ett hälsosamt avstånd till medspelare och nästa boll vid kö på banan
  • Ta inte ur flaggan – putta med flaggan i eller använd handske/handskar
  • Gör en ”fothälsning” = tack för god match 😉

Vid tävlingar

• Vi följer de råd och riktlinjer som SGF har utfärdat i samråd med RF och myndigheter – dessa kan variera och ändras snabbt
  • Se tävlingsbestämmelser för den tävling som du anmält dig till och följ råden för varje enskild tävling

Se även de anslag som finns på klubben.

Naturligtvis gäller de allmänna råden om att stanna hemma om ni känner er sjuka med hosta, snuva, feber och/eller andra sjukdomssymptom och att tvätta händerna ofta och noggrant.

I dessa tider är det viktigt att vi stöttar Krogen och Shopen ekonomiskt genom att handla hos dem.

För mer information framledes ber vi att ni besöker denna hemsida, krisinformation.se samt, om ni är på Facebook, ”gillar” vår Facebooksida för att få information även den vägen.

Vi hoppas, trots omständigheterna på en god golfsäsong.

Styrelsen i Ängsö GK